top of page

Čerstvě upečený chleba na snídani?

Aktualizováno: 17. 9. 2018

Po nějaké době jsme dali na Konopindově chatě k dispozici domácí pekárnu. Je moc fajn, když vás ráno k snídani čeká čerstvě upečený chleba s máslem. Nikdo nemusí pro čerstvé pečivo do Pece pod Sněžkou, nebo rozmrazovat housky. Hlavně v zimě je to paráda.



Není to nic složitého, buď je možné si koupit již namíchané hotové směsi (za nás doporučujeme Labeta selský nebo slunečnicový chléb) a postupovat podle návodu, který většinou obsahuje i doporučené nastavení pekárny. Pro odvážnější je možné si namíchat vlastní směs. V této variantě vítězí česnekový recept, který je k nalezení na internetu.


Kdo nikdy nepekl, tak se nemusí ničeho obávat, je to jednoduché. Všechny ingredience se vloží do nádoby v pekárně. Na dně jsou dvě metličky, které vypracují těsto. Podle nastaveného programu se těsto v různých intervalech hněte, kyne a peče. Na pekárně se nastaví program, velikost a požadovaný stupeň zabarvení. Dále je možné odložit start, pokud chcete čerstvý chleba na snídani. Po dopečení se pekárna ozve a sama vypne. Po té stačí jen nechat vychladnout, vyklopit a hlavě vyndat hnětací metly :)




Co potřebujeme: voda 280 ml vody, 2 polévkové lžíce olivového oleje, 1 a půl lžičky soli, lžička cukru, 200 g hladké mouky, 150 g celozrnné pšeničné mouky, 150 g celozrnné žitné mouky, lžička drceného kmínu, půl lžičky kmínu celého, lžička sušeného česneku, lžička sušeného droždí.


Jak na to: vše vložit do pekárny, navolit program Klasik, středně tmavý, malá velikost. Po upečení můžeme potřít kůrku rozdrceným česnekem rozmíchaným v olivovém oleji se špetkou soli. Dobrou chuť a napište nám jak se dílo podařilo!



205 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page