top of page

Tip na výlet III.: Černá Hora v zimě/létě

Aktualizováno: 9. 8. 2018

Náš nejoblíbenější výlet. Je vhodný pro celou rodinu a to proto, že se jde z větší části z kopce a po upravených cestách ( i pro kočárky). Pěšky celkem ujdete cca 6 km. Zbytek je 30 minut busem a kabinkovou lanovkou. Nejprve vás čeká 2km sestup od Konopindovy chaty do Pece pod Sněžkou na autobus. Téměř každý jede do Jánských Lázní. Nejlepší je dorazit na zastávku Jánské Lázně Kolonáda, odtud se jde asi 400 metrů do lehkého kopce k lanovce. U dolní stanice je možnost zapůjčení koloběžek a sjet si horu. Samozřejmě můžeme na Černou Horu vyjít i pěšky, ale to musíte počítat, že výlet zabere více času. Za nás doporučujeme lanovku.



Příjemným bonusem je občerstvení na každém rohu. Na Černé Hoře najdete malou lezeckou stěnu, vodní šlapadla pro děti, rozhlednu, vystavené sněžné rolby, rašeliniště a když máte kliku, tak i kopu sněhu v létě.



Teď už jen stačí řídit se rozcestníkem směr Pec pod Sněžkou. Cesta vede krásnou přírodou, kde se můžete svlažit v potůčkách.



Cestou minete Kolínskou boudu, kde je dobré jídlo, pivo, pidi zoo a hřiště pro děti. Tento výlet je perfektní i v zimě, protože se jde z velké části z kopce. Doporučujeme sáňky s sebou.


Od Kolínské boudy už jen sejdete po cestě podél sjezdovky zpátky ke Konopindově chatě.


334 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page