top of page

Tip na výlet II. Sněžka na 50%

Aktualizováno: 30. 7. 2018

Máme pro vás plán krásného, ale trochu náročnějšího výletu (15,5 km / 5,5 hod) . Jedná se o návštěvu Sněžky a procházku po hřebeni hor. Cesta začíná přesunem z chaty k dolní stanici nové kabinkové lanovky. Můžete jít navíc pěšky 3,5 km (cca. 45 min), anebo se přiblížit vozem a zaparkovat u bobové dráhy na záchytném parkovišti. V ranních hodinách je ideální čas, později se dělají až 2 hodinové fronty.

Stačí se vyvézt na Růžovou horu a dále pokračovat pěšky. Kdo chce může vyjet až na Sněžku, ale ochudí se o krásný výšlap po legendárních kamenných schodech. Po pořízení krásných selfíček na vrcholu, se vydáte směr obří důl k Polské boudě pěkně po kamenné cestě s řetězy. Na Polské boudě je možné nahlédnout o pár desítek let zpět a občerstvit se v místní jídelně, trochu tradičně po polsku (vysokohorská přirážka).

Po občerstvení je nejhezčí cesta směr Luční bouda. Cesta je písková a udržovaná. Lze se vypravit i s kočárkem. Na cestě narazíte na krásné dřevěné chodníčky přes rašeliniště, které se rozkládá na úpatí Studniční hory. Další zastávkou může být Luční bouda, kde doporučujeme ochutnat místní pivo, případně domácí pečivo s polévkou. Odtud vede asfaltová cesta okolo památníku Obětem Krkonoš směr chata Výrovka. Zde můžete jáset, protože jste v půlce výletu. Cestou potkáte nepřístupné bunkry a krásnou vyhlídku na Harrachov.

Další zastávkou je občerstvení Na Rozcestí. Opět ověřená občerstvovna. Směr Liščí hora, na kterou vede pozvolné stoupání, odměnou může být krásný pohled na panorama Krkonoš z vyhlídky na Liščí hoře. Je to i krásné místo na piknik pokud síly ještě stačí. Odtud se již jen klesá a klesá. Dobrý tip na svlažení nohou a bezvadné borůvkové knedlíky je Lyžařská bouda hned po cestě. Pak už jen směr červenobílý vysílač a pořád z kopce až k chajdě. Proč Sněžka na 50 %? Proto, že nám pomohla lanovka a nabližovadlo k ní. 100 % je chalange +- 30 km na celý den, ale to není nic pro příležitostné turisty!:)





80 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page