top of page

Výlety na kole nebo koloběžce :)





Stejně jako v zimě je ideální poloha Konopindovy chaty na lyže, tak i v létě má ideální polohu pro starty vašich cyklovýletů. Na úvod je potřeba zmínit, že se jedná o kopcovitý terén, který vyžaduje fyzickou zdatnost a kvalitní vybavení, zejména brzdy! Pro malé cyklisty bychom doporučovali spíš mírnější terén v údolí. Buďte opatrní na sebe a ostatní návštěvníky hor a ať už se vydáte kamkoliv, držte se vytyčených cyklostezek a pravidel KRNAPu.


Dobře uvažte vaše fyzické schopnosti a myslete také na cestu zpět :) Všechny lanovky, které jsou v létě v provozu umožňují přepravu kol a koloběžek. Tím můžete nahnat mnoho výškových metrů, doporučujeme :) také je možnost využít cyklobus, který vás může nablížit do přilehlého okolí



Pokud nemáte svá vlastní kola nebo koloběžky sebou, nebo se spontánně rozhodnete během pobytu, tak je možnost využít mnoho půjčoven. Vybrali jsme prověřené a doporučujeme provést rezervace dopředu. Vynikající variantou jsou oblíbená elektrokola ( a to i v zimě ) :)




Tak a teď k trasám. Chtěli jsme vám přiblížit, kam vyrazit na kole nebo koloběžce v Peci a přilehlém okolí z vlastní zkušenosti, ale po brouzdání na webu jsme narazili na krásně zpracovaný web Ski Resortu Pece-Černá Hora, kde si najdete tu nejlepší trasu pro vás. Určitě doporučujeme také využít plánovač tras na MAPY.CZ . Najdete zde vzdálenosti a hlavně výškový profil vaší trasy.


Bezpečně si užijte výlety a nebojte u nás na chatě najdete kolárnu, kde můžete bezpečně uschovat a servisovat své mazlíčky.






58 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page